Open Monumentendag; u komt toch ook?

Morgen is het Monumentendag en dan staan onze vrijwilligers van 10.00 tot 17.00 voor uw klaar. Het museum is deze dag uiteraard vrij toegankelijk. Voor de kinderen is er een leuke kinderactiviteit.

Elk heel uur zal er een presentatie zijn door één van onze vrijwilligers. Om 11.00 en 12.00 uur  vertelt Egbert Harink over kalkovens en cement. Om 13.00 uur presenteert Willem van der Haar het onderwerp “turf in Hasselt”. Om 14.00 uur deelt Drikus het onderwerp “tufsteen en trass in Hasselt” met het publiek. Om 15.00 uur zal Johan Buter een demonstratie kalk blussen geven. En om 16.00 uur sluit Willem van der Haar af met: “kalkovens in Hasselt”.

Voor de kinderen is er in het kader van het thema: “plekken van plezier” een knutselactiviteit georganiseerd en staan er enkele spelletjes klaar. Ook zullen er op het kalkoventerrein enkele trekkers van leden van de Oude Trekker en Motoren Vereniging aanwezig zijn.

Mocht u het leuk vinden om ons team te komen versterken, ook dan bent u deze dag van harte welkom! Kom gerust eens kennis maken en verkennen welke mogelijkheden er zijn.  Wij zoeken versterking voor verschillende taken en activiteiten binnen ons museum.

Ons kalkoventerrein is te bereiken via de normale weg maar ook via een tochtje in de huifkar vanaf de molen of via het water in een rondvaartboot vanaf de kaai. U komt toch ook ?

Copyright Stichting Kalkovens Hasselt 2017-2024© | Alle rechten voorbehouden