NL-doet 2018

Tevreden kijken we terug op deze editie van NL-doet. Met een groep van 15 vrijwilligers werd er gewerkt aan een flinke opfrisbeurt voor het museum. Deuren, kozijnen en andere betimmering werden gesopt, onkruid werd gewied en twee bloembakken werden  gemaakt.
Het team bestond uit eigen vrijwilligers, speciaal voor deze activiteit aangemelde vrijwilligers en hulp van de CU. Ook het CDA toonde haar belangstelling en bracht een bezoek.

Naast dat er veel werk werd verzet was de sfeer gemoedelijk en gezellig.
Binnenkort wanneer het weer het echt toestaat zullen de bloembakken het terrein met kleur opfleuren.

De komende weken zal er ter verbetering van het museum elke donderdagmiddag weer geklust worden. Ook zijn de voorbereidingen voor de kalkovendag in volle gang, worden er nieuwe verbeterplannen ontwikkeld en start deze week de jeugdeducatie voor een aantal scholen van Zwartewaterland. Dit is alleen mogelijk door de grote en enthousiaste inzet van alle vrijwilligers waar de stichting op mag rekenen.

 

Copyright Stichting Kalkovens Hasselt 2017-2024© | Alle rechten voorbehouden