Wintermarkt 2018

In decembersfeer genieten van een mooie markt? Dan zien wij u graag op 21 december 2018 bij de Kalkovens van Hasselt. Het sfeervolle kalkoventerrein zal plaats geven aan zo’n twintig marktkramen met een zeer divers aanbod.

Bent u op zoek naar een leuke kerstattentie of woondecoratie, dan bent u op deze markt op het juiste adres. Maar ook voor een hapje of een drankje kunt u hier terecht. Verschillende organisaties presenteren zich en ook zijn er diverse optredens. Zo vertelt Gerda Meester een winterverhaal, speelt de blokfluitclub hun kersrepertoire en komt kinderkoor “Bounce” hun kerstliedjes ten gehore brengen.

Voor de kinderen is er een leuke puzzeltocht en wie weet ontmoeten zij zelfs wel de kerstvrouw. U bent van harte welkom van 16.00 tot 19.30 uur om te genieten van deze prachtige gelegenheid. Deze markt maakt onderdeel uit van meerdere evenementen die deze avond in de Hanzestad worden georganiseerd.

Vanaf 19.00 uur start “Hasselt bij kaarslicht” en zullen vele straten van Hasselt er betoverend uitzien in het licht van honderden waxinelichtjes. Rond 19.00 uur zal het kinderkoor nog eens optreden, deze keer in het centrum op de Markt. Ook start er om  19.00 uur een bijzondere historische wandeling vanaf de kalkovens. . Deze wandeling wordt georganiseerd door Hanzestad Hasselt Marketing. Op de route staan mooie locaties met als eindpunt “De Werkplaats” aan de Kaai alwaar vanaf 20.00 uur een kerstconcert zal worden gegeven door “Hasselts Fanfare”.

Tevens start om 20.00 vanaf de Kalkovens een lampionoptocht, georganiseerd door Hasselt bij Kaarslicht. De muzikale begeleiding is in handen van de Drumband van Hasselts Fanfare. De tocht eindigt in de binnenstad waar er voor de deelnemende kinderen een broodje knakworst zal zijn. Varen in de Wieden biedt de gelegenheid om tegen een kleine vergoeding te varen door de grachten en dan op of uit te stappen bij de Kalkovens.

De vrijwilligers van Stichting Kalkovens Hasselt en Hanzestad Hasselt Marketing hopen veel bezoekers te mogen ontvangen en op een gezellig en succesvol evenement.

Copyright Stichting Kalkovens Hasselt 2017-2024© | Alle rechten voorbehouden