Komt u tijdens het WG van de Hulstfestival ook sfeer proeven bij de kalkovens?

Op vrijdag 13 december wordt het WG van de Hulstfestival in Hasselt georganiseerd. De kalkovens is deze dag één van de te bezoeken locaties.

De organisatie van het festival had als wens naast WG van de Hulst ook aandacht te besteden aan andere kinderboeken. Naast de boeken van WG van de Hulst is de serie over de schippers van de Kameleon één van de overige bekendste Nederlandse serie kinderboeken. Met in de hoofdrol familie Klinkhamer en hun smederij. Ook kent u vast veldwachter Zwart die heel wat te stellen had met tweeling. Met een bezoek aan de kalkovens beleeft u de tijd van toen.

Op het erf ontmoet u de smid en de touwslager. Zij zullen deze oude ambachten uitgebreid aan u demonstreren. In de verwarmde tent zal Gerda in een geheel passende sfeer regelmatig vertellen uit de Kameleon. Dit zal in ieder geval zijn om 18.00, 19.00, 20.30 en 21.30 uur. Daarnaast loopt u buiten de kans om De Kwajongens te ontmoeten, een spraakmakende act die zich zeker zal doen denken aan de streken van Hielke en Sietse. En wie weet komt u ook nog de veldwachter tegen.

Binnen kunt u komen opwarmen in de woonkeuken van de familie Klinkkamer. De ontvangstruimte is voor deze gelegenheid geheel aangekleed in de stijl uit die jaren. U kunt hier genieten van een lekker kopje koffie/thee, chocolademelk of een glaasje glühwein. Ook bakken en verkopen wij heerlijke verse kniepertjes.

Natuurlijk mag ook een klompenmaker niet ontbreken. In het leshuus kunt u de kunst van het klompen maken bekijken. Hier wordt doorlopend gedemonstreerd. De kinderen kunnen in deze zelfde ruimte op de ambachtelijke manier een stel kaarsen maken.

Het geheel zal in sfeer worden aangekleed. Ook zijn wij samen met de buurt deelnemer van Hasselt bij Kaarslicht en zullen er tientallen kaarsjes in potjes branden.
Mogen wij u ook ontmoeten?

Copyright Stichting Kalkovens Hasselt 2017-2024© | Alle rechten voorbehouden